Next

Winterbanden


Waarom Winterbanden

Zomerbanden zijn ontworpen voor warme temperaturen. Winterbanden worden aanbevolen bij een temperatuur onder de 7 graden, omdat de grip op de weg, aanzienlijk daalt in de kou. De gevolgen zijn niet te onderschatten. Het profiel noch de rubbersamenstelling van zomerbanden zijn bedoeld voor rijomstandigheden in de winter.

Laatste Nieuws

Per 1 oktober 2012 is het ook in Luxemburg verplicht winterbanden onder de auto te hebben bij winterse omstandigheden. Heb je ze niet, dan mag je de weg niet op. De boete bedraagt 74 euro. De winterbandenplicht was al in Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen en Tsjechië van kracht. In andere landen geldt de verplichting alleen als dit middels een bord wordt aangegeven. Dat zijn Frankrijk, Italië en Zwitserland.

In Oostenrijk ben je van 1 november tot 15 april verplicht een setje sneeuwkettingen in de auto te hebben. In Nederland geldt geen winterbandenplicht.

Het doel van winterbanden?

Het doel van winterbanden is zorgen voor een betere veiligheid voor u en uw mede weggebruikers,  in winterse omstandigheden, als er bijvoorbeeld sneeuw of ijzel op het wegdek ligt. Het is daarom dan ook verstandig om te kiezen voor winterbanden. Winterbanden hebben namelijk betere grip en uitstekende rijeigenschappen, dit komt doordat het profiel dieper is dan die van een zomerband of all-season-band. Het profiel van een winterband heeft namelijk meer en diepere lamellen, door deze lamellen heeft de winterband meer grip in sneeuw en op ijs.

Kiezen voor de juiste banden

De keuze voor de juiste banden set is erg belangrijk, tegenwoordig zijn er banden in alle soorten en maten. Winterbanden.nl helpt u bij uw keuze. Schrijf of zoek uw huidige bandenmaat op en vul dezein de zoekfuntie in, met de zoekfunctie kunt u gemakkelijk de juiste banden voor uw auto vinden, u vult de breedte, hoogte, velgmaat(inch), snelheidsindex en het draagvermogen in en drukt vervolgens op zoeken. Luxe of budget banden, Winterbanden.nl heeft ze allemaal en altijd op voorraad! Enkele door ons geadviseerde banden merken zijn: Michelin, Continental, Dunlop, Pirelli, Vredestein, Bridgestone, Goodyear, Yokohama en Toyo. Door te kiezen voor een bekender banden merk weet u dat het goed zit met uw aankoop. De bekendere merken zijn kwalitatief beter, zo zijn de banden stiller en gaan deze langer mee waardoor u er langer van kunt genieten en veilig rijdt.

Wanneer Winterbanden?

Wanneer moeten we onze winterbanden weer monteren onder de auto? Dat is een veel voorkomende vraag bij de bandenbedrijven, garages en op internet. 

Veel mensen hebben geen idee wanneer ze de winterbanden weer onder hun auto moeten monteren. Het is moeilijk om hier een exacte datum voor vast te stellen. Het weer in Nederland is niet zo constant dat je er vanuit kunt gaan dat de herfst echt rond 21 september begint. Er zijn dus geen vaste tijden/regels wat betreft het tijdstip van de montage van winterbanden. Er zijn echter wel enkele tips en adviezen over winterbanden die je kunt gebruiken om het juiste tijdstip, qua montage van winterbanden, te bepalen.

  • Het advies is om winterbanden te monteren bij temperaturen onder 7C. Zodra de ‘R’ in de maand zit bent u altijd veilig op weg met winterbanden. Door regen, gevallen bladeren, sneeuw en ijs kan de weg glad worden en kunt u in de slip raken. Grip op de weg is in deze tijd van het jaar van essentieel belang. Door het gebruik van winterbanden rijd u een stuk veiliger.

Nog enkele tips over winterbanden:

  • Is het kouder dan 7˚C? Stap over op winterbanden;
  • Heeft u zelf geen ruimte? Vraag dan bij uw garage of bandenbedrijf naar de opslag mogelijkheden voor uw zomer of winterbanden;
  • Moet u naar of door Duitsland? Rijd met geschikte banden!;
  • Let er op dat uw winterbanden in de zomer veel sneller slijten. Ook de grip van winterbanden is in de zomer slecht, door het aangepaste rubbercompound. Verwissel daarom in het voorjaar altijd uw winterbanden.

Bron: BOVAG  >>  Zie voor voor meer informatie en de uitgebreide regelgeving in alle landen:  Website Bovag


🚙  | © Webmasters 2013-2021  |    Links  |  Contact  |  Privacy  |  Disclaimer  |  Auteursrechten  |  Site Map  |    🚙